Over Moving Motions Manouk

Moving Motions Manouk is een nieuwe dansschool gelegen in Meerssen waar je terecht kunt voor kwalitatieve en inspirerende danslessen. Er worden lessen aangeboden voor kinderen, jongeren én volwassenen in verschillende dansstijlen, namelijk; modern, hiphop, breakdance, ballet en kleuterdans. Alle lessen worden gegeven door ervaren en gepassioneerde dansdocenten. Naast de reguliere lessen kun je geselecteerd worden voor de selectiegroep waarmee je extra lessen kunt volgen en mee kunt doen aan wedstrijden. Bekijk het lesrooster voor meer informatie over de verschillende lessen.

Visie

Iedereen die van dans houdt is welkom bij onze lessen, ongeacht niveau en/of leeftijd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt maar ook uitgedaagd kan worden. Hierdoor is het doel om de lessen naast de leeftijdsgroepen ook onder te verdelen op dansniveau. Weet je nog niet goed welke les bij jou past? Dan kun je altijd eerst een gratis proefles volgen om te ervaren hoe het is. Graag eerst vooraf aanmelden via mail of telefoon.

Voor degene die meer uitdaging en training willen is de selectiegroep een mooie volgende stap. Dit zijn lessen waarin extra aandacht wordt gegeven aan techniek, souplesse, uitstraling en choreografie. Het doel is om aan danswedstrijden mee te doen waarbij al deze elementen ingezet worden.

Naast de selectiegroep zal er per seizoen minimaal één dansvoorstelling georganiseerd worden waar alle leerlingen aan mee mogen doen en op het podium zullen staan. Wij streven naar een dans-community waarin ieder zich comfortabel voelt, maar ook de vrijheid heeft om door te groeien.

Over Manouk

Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Manouk Retera, ik ben de oprichter en eigenaar van Moving Motions Manouk. Na jarenlange ervaring als danser en docent ben ik mijn eigen dansschool begonnen om mijn passie en kennis samen te bundelen onder mijn eigen concept. Naast het runnen van de dansschool geef ik alle lessen modern, hiphop en kleuterdans. Ik werkt vanuit veel enthousiasme en passie voor dans, ik ben een gediplomeerde dansdocente met ruim 12 jaar werkervaring.

Ik ben als klein meisje begonnen met dansen en merkte al vrij snel dat ik iets met dans wilde gaan doen. Wat precies wist ik toen nog niet, maar dat dans belangrijk voor me was, wist ik wel. Ik ben begonnen met hiphop waarmee ik wedstrijden heb gedaan in heel Nederland en ook in het buitenland. Ik kon me helemaal vinden in deze stoere, krachtige en funky dansvorm. Later rond mijn 15e ontstond mijn interesse in moderne dans, jazz en klassiek ballet. De sierlijke bewegingen, de mooie sprongen, de uitdagende draaien, rollen over de vloer, ik was van alles onder de indruk. Er ging een hele andere (dans)wereld voor mij open.

Na de middelbare school ben ik naar de MBO-dansopleiding gegaan van het CIOS in Sittard. Tegelijkertijd volgde ik de avondlessen bij de dansvooropleiding in Maastricht. In deze jaren heb ik een sterke technische basis gelegd. Na een strenge auditie procedure was ik aangenomen op de HBO dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2018 ben ik afgestudeerd als Dansdocent/ Dansperformer en Dansmaker. Na deze fantastische jaren in Tilburg ben ik verhuisd naar Maastricht waar ik het werkveld verder ben gaan ontdekken. Naast dans heb ik me ook verdiept in yoga. Yoga heeft me nog bewuster gemaakt van mijn lichaam, ademhaling en gedachte. In de zomer van 2019 ben ik voor een maand in Bali geweest voor een Yoga Docenten opleiding. Een leerzaam avontuur om nooit te vergeten.

Ik heb op veel mooie plekken les mogen geven, gedanst en mijn creativiteit mogen uiten. Met mijn kennis en kunde uit de danswereld hoop ik iedereen een leuke en uitdagende danservaring te bieden bij Moving Motions Manouk.

Opleidingen:

 • Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, ‘Academie voor Danseducatie’
 • CIOS mbo-dansopleiding Sittard, ‘dansleider-coach’
 • RYT200 Yoga Teacher Training in Bali, Indonesië

Werkervaring:

 • Vakdocent aan de ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’ Tilburg
 • Coördinator en docent bij ‘Oxygen Academy of Dance’ Maastricht
 • Docent bij ‘Dansatelier Maastricht’
 • Danser bij het ‘Schrittmacher Festival’ Heerlen/ Aken
 • Achtergrond danser van artiest en zangeres Do
 • Gastdocent bij ‘CIOS’ mbo-dansopleiding Sittard
 • Danser en choreografe bij ‘Huis voor de Kunsten Limburg’
 • Danser bij ‘Cultura Nova Festival’ Heerlen

Onze docenten

Mathieu Muijtjens – Docent Breakdance
Mijn naam is Mathieu Muijtjens. Ik ben 18 jaar en ik beoefen al meer dan 10 jaar breakdance met als hoogtepunten: deelname aan het theatergezelschap Hoge Fronten (Lieke Benders/ Joost Vrouenraets), Cultura Nova festival Heerlen, Schrittmacher festival Heerlen/Aken, 2 keer Nederlands kampioen geworden (NBL/DBC), 1 keer wereld kampioen met Fresh Allstars crew en een finale plek bij Hollands Got Talent en de laatste jaren veel successen behaald met HFC crew uit Heerlen. Daarnaast geef ik nu zo’n 2 jaar breakdance les waar ik veel plezier uit haal.

Luca Neumann – Docent Ballet
Mijn naam is Luca Neumann en ik ben 22 jaar oud. Dans is mijn grootste passie en die deel ik graag met anderen. Ik heb de vooropleiding dans in Maastricht gevolgd. Ook heb ik in verschillende producties gedanst zoals ‘Siri loves me’ van Katja Heitman tijdens de Nederlandse Dansdagen, ‘Falling into the ground’ van Mami Izumi tijdens Schrit_tmacher Festival en de voorstelling ‘Human minds’ van ADE Company.
Op mijn 17e ben ik begonnen met les geven. Beweging vind ik het mooiste wat er is. Het is sterker dan woorden, het verbindt. Er ontstaat een verbinding tussen de dansers in de les, het publiek en met je eigen lichaam. In mijn lessen probeer ik deze kracht en liefde voor dans met plezier over te brengen op jonge dansers.


‘Why walk, when you can Dance’


Maak een website of blog op WordPress.com